Marktanalist / Marktonderzoeker

Solliciteer nu

Marktanalist / Marktonderzoeker

32 - 40 uur per week

Ben jij benieuwd naar het verhaal achter woningtekorten, huizenprijzen en nieuwbouwaantallen? En hoe zit het eigenlijk met de verduurzaming van de gebouwvoorraad? Wil jij met jouw analyses meewerken aan de ontwikkeling van de gebouwde omgeving? Word dan onze nieuwe marktonderzoeker!

Full-time · Rotterdam

Wat doet BouwKennis:


Bij BouwKennis houden we ons bezig met hoe de gebouwvoorraad (van woningen tot fabriekshallen) verandert: wat komt erbij en wat wordt er verbouwd. Die processen worden door consumenten, bedrijven en overheden geïnitieerd en door architecten, aannemers en toeleveranciers uitgevoerd. Wij maken deze dynamische markt van begin tot eind transparant. Daarvoor duiken we bijvoorbeeld in de wereld achter de geografische verspreiding, de bouwtechnische kenmerken en eigendomsverhouding van de gebouwvoorraad.

Met de kennis die we daaruit opdoen, kunnen we vragen over de bouwactiviteit beantwoorden. Soms zijn dat hele 'algemene' vragen (hoe gaat de nieuwbouw zich ontwikkelen), maar vaak zijn die vragen veel specifieker: wie zijn de potentiële klanten voor mijn nieuwe product, in welke gebouwen is mijn product toe te passen, wie gaat mijn product straks gebruiken en hoe bereik ik die mensen?

Wat ga je doen?

We gaan voor het complete verhaal: “Wat zien we gebeuren en waarom gebeurt dit?” Jij wordt één van de analisten die dit verhaal actueel houdt én vertaalt naar inzichten voor onze klanten. Deze inzichten verwerk je, samen met een contentspecialist en vormgever, in verschillende uitingen, zoals rapporten, presentaties, dashboards en magazines. 

In ons eigen online portal staat een flink aantal rapportages (PowerBI). Aan jou de taak om deze up-to-date te houden en door te ontwikkelen wat betreft gebruiksgemak en presentatie. Daarnaast lever jij de data en belangrijkste inzichten voor de verdiepende rapporten die we uitbrengen. In zo’n rapport diepen we een specifiek thema uit dat relevant is voor iedereen in en rond de bouw.

 Vaardigheden/kenmerken:

Je komt terecht in een klein team, waardoor je al snel veel verschillende taken zult uitvoeren. Daarbij horen het gebruiken van de relevante data, het duiden van (markt)ontwikkelingen, het inbedden van inzichten in de praktijk van de bouwsector en de maatschappelijke/economische situatie, en het voorbereiden van de rapportage die door je collega’s zullen worden geschreven.

We verwachten dus dat je niet alleen handig bent met data en databewerking/visualisatie (Excel, PowerBI), maar dat je ook de outline voor het rapport kunt vastleggen, zodat je collega vakredacteur er een pakkend rapport over kan schrijven.


Je beschikt over

 • Vaardigheden om gestructureerd en begrijpelijk data vorm te geven en dit concept over te dragen naar je collega’s die er vervolgens een pakkend rapport van maken.

 • Behoorlijke kennis van PowerBI (of vergelijkbare datavisualisatiesoftware), of de vaardigheid om het snel onder de knie te krijgen.

 • Kennis van het maken van vragenlijsten.

 • Uitstekende analytische vaardigheden.

 • Academisch werkniveau.

Wat bieden wij jou?

 • Een salaris (tussen de € 3.800,- en € 5.250,- afhankelijk van ervaring, op basis van een 40-urige werkweek).

 • Een internationaal team, gezellige lunches en epische teamuitjes.

 • De mogelijkheid tot thuiswerken en het indelen van je eigen werkdagen.

 • Snel kans op een vaste aanstelling, vaak al na zeven maanden.

 • 25 vakantiedagen bij een werkweek van 40 uur.

 • Reiskostenvergoeding en pensioenregeling.

 • De mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van trainingen.

 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open. Of je nu een week, maand of een jaar bij ons werkt.

Solliciteer voor de baan! 

Ben je nieuwsgierig of heb je nog vragen? Bel dan voor meer informatie naar Boudewijn Goedhart, te bereiken via 010 206 69 96. Direct solliciteren? Reageer dan via onderstaande link of stuur een e-mail voorzien van je cv met een korte motivatie naar boudewijn.goedhart@bouwkennis.nl

Omdat Guido ons gaat verlaten, zijn we op zoek naar zijn opvolger. Wil je weten hoe hij het bij ons heeft gehad? Kijk dan het onderstaande filmpje.

Boudewijn Goedhart

Directeur

Marc van Wijk

Marktanalist / onderzoeker

Toni Vukašinović

Junior dataspecialist

Mare Juričev Barbin

Junior data analist